POV vraagt alle stukken over straatnaam Hobo/Piccolo op

WOB-verzoek ingediend

Hobo-'Homo'-Piccolo-Hobo... (foto: Google streetview)

ZAANSTAD – De Partij voor Ouderen en Veiligheid wil alle documenten inzien die betrekking hebben op de besluitvorming rondom de naamsverandering van de straat Hobo naar Piccolo. En heeft een verzoek op grond van de Wet Openbaarheid van Bestuur ingediend.

De fractie wil meer weten over de eerste klachten die zijn ingediend, wil alle beleidsdocumenten, e-mails, interne en externe communicatie en de verslaggeving rondom de naamswijziging. Daarbij zijn de interne beraadslagingen van het College van B&W en de verslaglegging daarvan eveneens onderdeel.

De POV wil ook weten wat het dossier tot aan vandaag allemaal heeft gekost.

‘Homo’

Over de naamgeving is een hoop gedoe geweest. Bewoners wilden niet aan de Hobo wonen, want dat werd geassocieerd met ‘homo’. De gemeente bleek gevoelig voor de klachten en de naam van de nieuwe straat in Zaandam werd ‘Piccolo’. Die wijziging echter leidde tot protesten via het Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek-Waterland. Een motie in de gemeenteraad die vroeg om herstel van de oorspronkelijke naam werd aangenomen.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.