North Sea Venue nieuwe locatie voor Poppodium De Flux

De oude locatie van Poppodium De Flux aan de Zuiderkerkstraat in Zaandam

ZAANSTAD – Poppodium De Flux heeft onderdak gekregen bij North Sea Venue. Het poppodium kon niet langer aan de Zuiderkerkstraat in Zaandam blijven. De Flux heeft afgelopen jaar gezocht naar alternatieven. Huren van een vaste ruimte bij North Sea Venue bleek de beste optie. Zaanstad stelt om de verhuizing mogelijk te maken voor 2019 eenmalig een extra bijdrage ter hoogte van € 87.000 beschikbaar.

Andere opties werden ook onderzocht, zoals een ‘reizend’ poppodium of een pop-up-poppodium met een programma-aanbod zoals we van De Flux gewend zijn. Maar dat viel te duur uit.

De gemeente zal de komende tijd met De Flux gaan praten over hun toekomstvisie en het verdienmodel van het poppodium. Er is veel geïnvesteerd in de groei van het klantenbestand en de opbouw van een goede naam bij artiesten en impressario’s. Om dat allemaal te behouden wil de gemeente het poppodium blijven ondersteunen. De Flux is een deel van de culturele basisinfrastructuur van de gemeente, zoals ook blijkt uit de Toekomstagenda cultuur Zaanstad 2014-2017.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.