‘Er is enorm geprutst met bouw parkeergarage Wormerveer’

Op 18 september stortte een deel van de vloer van DekaMarkt Wormerveer in (foto: Dustin Benjamins)

VIDEO NH Nieuws|WORMERVEER – Uit documenten van de gemeente Zaanstad die in handen zijn van mediapartner NH Nieuws blijkt dat er enorm is geprutst bij de bouw van de parkeergarage in Wormerveer. Op 18 september stortte een deel van de garage bij de Dekamarkt in.  NH Nieuws stelt dat berekeningen en tekeningen van de constructie keer op keer ontbraken. Hierdoor ontstond “een onveilige situatie voor omwonenden, voorbijgangers en bouwmedewerkers”.

NH Nieuws vroeg documenten bij de gemeente op. Het bouwbedrijf zou steeds de randen opzoeken van wat mogelijk is, terwijl de gemeente regelmatig moet corrigeren. Zonder dat er bouwtekeningen of berekeningen bij Zaanstad bekend waren werd er in 2010 al aan de constructie gebouwd. Zaanstad heeft de bouwer over de bouw van de staalconstructie een aantal keer teruggefloten. Zaanstad legt in juli 2010 de bouw zelfs helemaal stil, vanwege ondeugdelijke liggers en ‘gestuntel’ van de staalmonteur.

NH Nieuws liet ingenieur Pasterkamp van de TU Delft meelezen. Hij toont zich ‘hoogstverbaasd’ dat na de bouwstop gewoon werd doorgebouwd zonder dat tekeningen en documenten op de bouw zijn gecontroleerd door de gemeente Zaanstad. “Er is echt enorm geprutst met deze staalconstructie. Het feit dat-ie is ingestort, zegt al genoeg natuurlijk”, aldus Pasterkamp. Volgens hem ging het bouwbedrijf slordig om met de bouw van de garage. Terwijl de bouwer zelf moet zorgen dat alles goed en veilig gaat, in plaats van dat ze steeds wordt teruggefloten.

Op het gebied van de brandveiligheid klopte er ook veel niet. Zo werd de bouwer twee keer gewaarschuwd voor zestien onveilige punten, schrijft NH Nieuws. Volgens Pasterkamp werd er waarschijnlijk vooral veel haast gemaakt om de winkel weer open te krijgen.

Filmpje NH Nieuws

Bekijk hieronder het interview van NH Nieuws met ingenieur Sander Pasterkamp:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.