‘Een betere wereld begint bij je vork’

Partij voor de Dieren organiseert duurzame kerstproeverij

Duurzame kerstproeverij in De Groote Weiver

WORMERVEER – Op zaterdag 15 december organiseert de Partij voor de Dieren werkgroep Zaanstreek voor het vijfde jaar op rij de kerstproeverij, waar lekker en duurzaam plantaardig eten centraal staat. De meeste Nederlanders doen hun best om minder vlees te eten en overal worden initiatieven opgezet om plantaardige voeding te promoten. Deze ‘eiwittransitie’ is hard nodig want onze vork is een machtig wapen in de strijd tegen klimaatverandering, dierenleepad en gezondheidsproblemen.

Sprekers Karen Soeters en Martine van Haperen nemen de aanwezigen mee in de wereld van duurzame voeding. Karen is directeur van de Nicolaas G. Pierson Foundation (het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren), communicatiewetenschapper en oprichter van Animals Today en House of Animals. Martine is voedingscoach, blogger op Vegetus.nl en GewoonVegan.nl, onderzoeker bij de universiteit Leiden en werkgroeplid bij de Partij voor de Dieren Zaanstreek.

De toegang en hapjes zijn gratis. Drankjes zijn voor eigen rekening. Het is een openbare bijeenkomst, dus nodig gerust buren, familie en vrienden uit. Het aantal plaatsen is beperkt dus aanmelding is verplicht.

Programma

14:00 uur: ontvangst met koffie, thee en een zoete traktatie

14:30 uur: Karen Soeters – ‘Eiwittransitie: goed voor mens, dier en milieu’. Plantaardig is de toekomst!

15:00 uur: Martine van Haperen – ‘Carnivoor? Geef het door!’ Maak plantaardig de standaard bij catering

15:30 – 17:00 uur: proeverij en borrel

Locatie: De Groote Weiver, Industrieweg 1a, Wormerveer
Aanmelden met het formulier: Formulier

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.