Gemeente leeft mee met betrokkenen ongeval Bernhardbrug

Gemeente wil snel weten wat er precies is gebeurd

Hulpverleners helpen een van de slachtoffers (foto: RadioTV Zaanstreek)

ZAANSTAD – De gemeente Zaanstad laat weten enorm geschrokken te zijn van het ongeval op de Prins Bernhardbrug. Burgemeester Jan Hamming: ‘We leven enorm mee met de slachtoffers en hun naasten. Ik heb grote bewondering voor de omstanders die meteen in actie zijn gekomen om een van de slachtoffers uit het water te halen.’

Bij het ongeval kwamen woensdagavond twee voetgangers op de reling terecht toen de brug openging. De 78-jarige vrouw viel op het fietspad. Haar 77-jarige man belandde in het water. Hij werd er door omstanders uitgehaald en moest worden gereanimeerd. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie doet onderzoek

De burgemeester begrijpt de vragen en zorgen die leven in de samenleving naar aanleiding van het ongeval. ‘Net als iedereen willen we zo snel mogelijk weten wat er precies is gebeurd. De politie doet om dit moment onderzoek daarnaar. De gemeente verleent alle medewerking.’

De Prins Bernhardbrug is weer vrijgegeven voor gebruik.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.