Grote brand in woning aan de Zaanweg

Uitslaande brand in woning aan de Zaanweg

VIDEO|WORMERVEER – In een woning aan de Zaanweg is aan het eind van vrijdagmiddag brand uitgebroken. Al vrij vlot werd opgeschaald tot grote brand. De brandweer rukte met veel mankracht en materieel uit. Zo waren er maar liefst drie ladderwagens aanwezig, o.a. uit Zaanstad en Heemskerk. Korpsen uit de wijde omgeving verleende assistentie.

De brandweer probeert de brand beperkt te houden. Het pand, een oude dansschool, staat tussen een winkel en een houten pand in. Vanwege de rookontwikkeling is een NL-Alert afgegeven. Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. In de directe nabijheid van het brandende pand werden woningen ontruimd. Onder andere aan de Goudastraat werden mensen uit hun woningen gehaald. Zij werden opgevangen in buurtcentrum De Lorzie aan het Marktplein in Wormerveer.

Er zijn geen slachtoffers vertelde voorlichter Roos Bell (Veiligheidsregio Zaanstreek/Waterland) aan RadioTV Zaanstreek. Wel had een van de omwonenden per direct medische ondersteuning nodig. De persoon is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De brandweer heeft geprobeerd met een Cobra Cutter de brand te beteugelen. Dat had helaas geen resultaat. Rond 22.00 uur werd het pand door diverse blusploegen nat gespoten. De brand zat toen al in het dak van het pand. Vlammen sloegen uit het dak. Grote rookwolken bedwelmde de omgeving.

Op dit moment (zaterdagochtend 1.30 uur) is de brand nog altijd niet onder controle.

Update:02.33

De brand is nog niet onder controle”, twittert de Veiligheidsregio. “De brandweer verwacht nog de hele nacht bezig te zijn en er is sprake van rook- en stankoverlast.

Film

Dustin Benjamins en Dré Prijs waren in Wormerveer om een videoverslag te maken. Dat verslag kun je hieronder bekijken.

Film VCMovie1 Regio – 11(Berend Schulte)

Berend Schulte, videograaf van VCMovie1, filmde de brand aan de Zaanweg vanaf de andere kant van de Zaan (Wormerland). Zijn film kun je hieronder bekijken

Fotoreportage Dustin Benjamins

Verslaggever van RadioTV Zaanstreek maakte ook een fotoreportage van de brand. Die is hier onder te bekijken.

The gallery was not found!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.