Voorlopig nog geen heropening DekaMarkt Wormerveer

Onderzoek nog in volle gang, ook naar alternatieve tijdelijke locaties

Op 18 september stortte een deel van de vloer van DekaMarkt Wormerveer in (foto: Dustin Benjamins)

ZAANSTAD – De DekaMarkt in Wormerveer blijft voorlopig nog even dicht in afwachting van de resultaten van het onderzoek naar de constructieve veiligheid van de volledige staalconstructie van de parkeergarage. Het onderzoek wordt in opdracht van eigenaar Dreef Beheer uitgevoerd. Een en ander blijkt uit antwoorden van het college van B&W op vragen van de VVD-fractie.

Het onderzoek bestaat uit verschillende onderdelen, zoals visuele inspecties, destructief onderzoek en beproevingen in een laboratorium van de bezweken ligger. Dreef Beheer gaat de resultaten van het onderzoek voorleggen ter beoordeling aan vakspecialisten. Het eindrapport wordt ter goedkeuring aan de gemeente aangeboden. Termijnen hiervoor kunnen niet afgegeven worden. Mocht bij de afronding van het onderzoek blijken dat de toedracht van het incident (de instorting van een deel van de parkeergarage op 18 september jl.), dan zal de gemeente een vervolgonderzoek instellen. De verwachting is echter dat het huidige onderzoek voldoende informatie zal verschaffen over de toedracht.

Voorlopig geen alternatieve locatie

De VVD-fractie heeft ook aan het college gevraagd of er met de DekaMarkt gesproken wordt over een (tijdelijke) oplossing om invulling te geven aan de maatschappelijke behoefte aan een supermarktvoorziening. Tussen Marktplein van Wormerveer en Zaandijk/Rooswijk is er nu namelijk geen supermarkt, of gelegenheid tot pinnen en het aanbieden of afhalen van post en postpakketten. B&W zijn in overleg met de DekaMarkt. De eigenaar zegt alles te doen binnen de mogelijkheden om een winkel met voorzieningen in de nabijheid te openen. Dat zal echter niet snel gebeuren blijkt uit de antwoorden op de VVD-vragen: “De eigenaar zal wel eerst de onderzoeksresultaten afwachten voordat zij stappen zetten”, aldus B&W. Een alternatieve locatie aanwijzen blijkt lastig. De gemeente heeft onderzocht of er een noodlocatie kan komen voor de korte termijn in de buurt van de huidige DekaMarkt. “Dit blijkt vooralsnog niet het geval vanwege het gebrek aan beschikbare ruimte”, stelt het college.

Personeel verdeeld over andere filialen

Het college heeft ook met de supermarkt gesproken over oplossingen voor het personeel. De DekaMarkt heeft het personeel (zowel vaste krachten als mensen die op oproepbasis werken) ondergebracht in filialen in Zaanstad en Wormerland.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.