Kort geding om landelijke intocht Sinterklaas te blokkeren

Majority Perspective: 'Kinderfeest is racisitisch'

Intocht op boerenstoomplat in Oostzaan

AMSTERDAM/ZAANDAM – Majority Perspective wil dat de landelijke intocht van Sinterklaas op 17 november aanstaande niet doorgaat en heeft om dit doel te bereiken een kortgeding aangespannen tegen de organisatie. Dat schrijft De Telegraaf vanochtend. Het geding dient voor de rechtbank in Haarlem aanstaande dinsdag om 11 uur.

Majority Perspective meent dat het kinderfeest racistisch is. Daarom moet het worden geannuleerd. De Staat der Nederlanden, burgemeester Jan Hamming, omroep NTR en het Commissariaat van de Media zijn gedaagd.

De Stichting Majority Perspective is in Utrecht gevestigd.

Tegen de burgemeester van Zaanstad is ook door de ‘Grauwe Eeuw’ aangifte gedaan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.