B&W stellen raad voor kavel Sluispolderweg 13 te kopen

Perceel ligt op strategische plek

Aankoop kavel Sluispolderweg 13 cruciaal voor transformatie Achtersluispolder

ZAANSTAD – Het college van B&W stelt de raad voor om de kavel Sluispolderweg 13 in Zaandam te kopen. Dit vanwege de ambitie die de gemeenteraad met MAAK.Zaanstad heeft uitgesproken om de Achtersluispolder te transformeren naar een gemengd werk-woongebied.

B&W stellen dat er meer ruimte nodig is om nieuwe vervoersstromen goed en veilig af te wikkelen. Bovendien wil het college snel en langzaam verkeer scheiden en mogelijk een (H)OV-route tussen Zaanstad en Amsterdam faciliteren. Het huidige profiel van de Sluispolderweg levert op dit moment alleen maar beperkingen op. Het kavel dat het college wil kopen ligt op een strategische plek, omdat het een smalle verbinding vormt via land tussen de twee delen van de Achtersluispolder: stad aan de Zaan en stad aan het IJ.

Op dit moment ligt er nog geen voorstel bij de raad voor de strategische verwervingen die voortvloeien uit de Perspectieven en Strategieën van MAAK.Zaanstad. Het voorstel van het college om Sluispolderweg 13 te kopen loopt hierop vooruit. B&W maken de overweging dat als de grond nu niet wordt gekocht en mogelijk  op het perceel  een bedrijfsverzamelgebouw wordt neergezet met verschillende eigenaren en invullingen. Het risico daarvan dat zo’n initiatief in de toekomst belemmerend wordt voor de gewenste ontwikkeling van de Achtersluispolder.

B&W hebben het aankoopbedrag niet bekend gemaakt, vanwege de onderhandelingspositie van Zaanstad bij eventuele volgende aankopen in het gebied.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.