‘Inclusief Sinterklaasfeest Zaanstad’ demonstreert tijdens intocht

Roetveegpiet

ZAANSTAD – Via haar Facebookpagina doet ‘Inclusief Sinterklaasfeest Zaanstad’ een beroep op iedereen om tijdens de landelijke Sinterklaasintocht op 17 november naar de Zaanse Schans te komen om ‘samen een statement te maken voor een inclusief Sinterklaasfeest én een samenleving zonder racisme’. De demonstratie, die op 17/11 om 12.00 uur begint, vindt plaats tegenover het podium (aan het eind van de looproute van de Sint) op de parkeerplaats van de Zaanse Schans.

Groep wil Sinterklaasfeest dat voor àlle kinderen leuk is

‘Zwarte Piet is racisme’, stelt Inclusief Sinterklaasfeest Zaanstad. “Na de uitspraak van de VN en de kinderombudsman moeten wij opstaan en zeggen ‘nu is het genoeg’, er is geen plaats voor racisme. Iedereen is gelijk, en we houden rekening met elkaar.” De demonstranten vinden wel dat er de afgelopen jaren stappen in de goede richting zijn gezet: “…maar de strijd is nog niet klaar.” De groep realiseert zich kennelijk dat hen voor de voeten geworpen zal worden dat ze een kinderfeest verpesten. “Wij blijven opstaan juist VOOR de kinderen zodat zij allemaal kunnen genieten van een racisme vrij feest, dat leuk is voor alle kinderen”, aldus Inclusief Sinterklaasfeest Zaanstad.

Volgens Inclusief Sinterklaasfeest Zaanstad toont de discussie over Zwarte Piet aan dat er nog veel werk is, al stijgt de steun en neemt het aantal  mensen dat zich durft uit te spreken tegen Zwarte Piet neemt elk jaar toe. “Daarom is het zo belangrijk dat deze groep de mogelijkheid krijgt om zich op een rustige en veilige manier uit te spreken, en op te staan voor een inclusieve samenleving waarin racisme en discriminatie worden veroordeeld.”

Vreedzaam protest

De groep wil in een historische omgeving geschiedenis schrijven en stelt uitdrukkelijk een demonstratie te willen neerzetten die ‘vreedzaam is’. “Wij van Inclusief Sinterklaasfeest Zaanstad zijn niet uit op geweld. We willen geen agressie uitlokken.”

1 Comment

  1. Hetis zeker genoeg met die flauwekul, sinterklaas en zwarte piet is geen racisme maar het is wel een manier om het kweken dus ga 17 -11- wat nuttigs en val geen onschuldige nog van niets wetende kinderen lastig die kindjes geloven nog LAAT DE ONSCHULD HOOGTIJ VIEREN

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.