Geldmaat vervangt geldautomaten banken vanaf 2019

Nieuw netwerk van geldautomaten moet eind 2020 zijn gerealiseerd

Geldmaat vervangt geldautomaten ABN AMRO, ING en RABOBANK (foto: Geldmaat)

AMSTERDAM – Vandaag hebben ABN AMRO, ING, Rabobank en Geldservicee Nederland (GSN) de nieuwe naam voor hun geldautomaten gelanceerd: ‘Geldmaat’. De automaten krijgen een gele kleur en krijgen voor alle banken hetzelfde uiterlijk. Vanaf het eerste kwartaal van 2019 verschijnen de automaten stapsgewijs in het straatbeeld.

De banken werken samen om een bankonafhankelijk geldautomatennetwerk op te zetten. Het doel hiervan is contant geld op de lange termijn beschikbaar, bereikbaar, betaalbaar en veilig te houden. De banken dragen hun geldautomaten over aan Geldservice Nederland. GSN is al beheerder sinds 2011. De totstandkoming van het nieuwe netwerk gebeurt in overleg met relevante belangenorganisaties. Voorop staat het gebruiksgemak voor de particuliere en zakelijke gebruiker. Er zal een herindeling van de locaties plaatsvinden waarbij gekeken wordt naar het aantal transacties en het aantal bezoekers in een gebied.

“Je ziet nu soms in een winkelgebied vijf automaten van de drie verschillende banken vlakbij elkaar staan. Op basis van het aantal transacties en bezoekers in het gebied kunnen bijvoorbeeld twee automaten ook voldoende zijn”, zegt Geert Eikelboom (CEO van Geldservice Nederland). “Op veel van dit soort locaties gaan we het netwerk aanpassen. De Geldmaat-automaten werken door de nieuwe software straks allemaal hetzelfde. Zo zorgen we ervoor dat iedereen gemakkelijk toegang houdt tot contant geld”, aldus Eikelboom.

Het nieuwe netwerk moet eind 2020 gerealiseerd zijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.