Pilot met deelfietsen is gestart

ZAANSTAD – De pilot met deelfietsen van FlickBike is gestart. Op 20 OV-haltes in de stad worden zo’n 200 fietsen geparkeerd. De deelfietsen zijn een aanvulling op het openbaar vervoer en bieden gebruikers de gelegenheid om op een duurzame en snelle manier het laatste stukje naar hun eindbestemming af te leggen. De pilot gaat een jaar duren.

FlickBike, de gemeente Zaanstad en de Vervoerregio Amsterdam onderzoeken in deze pilot hoe de deelfiets ‘een volwaassen onderdeel gaat vormen van de hele deur tot deur reis’.  De start van de pilot vond plaats tijdens het congres ‘Smart Mobility in de MRA: gewoon doen!’. Tijdens het congres werden slimme mobiliteitsoplossingen in de Metropoolregio Amsterdam besproken.

Wethouder Gerard Slegers is enthousiast over de mogelijkheid die reizigers nu extra krijgen om goedkoop, gezond en duurzaam te reizen. De deelfietsen van FlickBike zijn voor iedereen beschikbaar. Met de app zoek je de dichtstbijzijnde fiets en je haalt hem er mee van het slot. FlickBike zorgt er voor dat elke ochtend de fietsen weer op de OV-knooppunten staan.

Werkwijze

De fiets kan overal worden geparkeerd en wordt per GPS technisch geregeld. Bij alle OV-knooppunten zijn speciale parkeervakken aangelegd. En er zijn zones waar niet uitgecheckt kan worden. De fiets moet in de juiste zone worden uitgecheckt, anders loopt de huur door. Huur je een deelfiets, dan betaal je 1 euro per 30 minuten. Zolang de sessie loopt, kan een fiets onbeperkt worden geopend en gesloten. Wisselen tussen FlickBike gebieden is mogelijk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.