B&W willen drie woonwagenlocaties legaliseren

Einde aan gedoogbeleid van de afgelopen jaren

ZAANSTAD – Het college van B&W wil drie woonwagenlocaties legaliseren. Daarvoor is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Een voorstel is naar de gemeenteraad gestuurd.

Het betreft de woonwagenlocaties aan de Ringweg (Zaandam), Piet Kuiperlaan (Westknollendam) en de Rosariumlaan (Krommenie).  Op deze woonwagenkampen staan meer woonwagens binnen verkeerde bestemmingen en buiten bouwvlakken. Zaanstad gedoogt de situatie al 10 à 20 jaar. In 2016 werd door het toenmalig college al een besluit genomen om tot een oplossing te komen. Het voornemen om tot legalisering over te gaan is ingegeven door de beperkte omvang van het probleem. B&W zijn van mening dat de illegale situaties daarom relatief eenvoudig zijn op te lossen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.