William Pontbrug ook vanuit Havenkantoor bediend

Willam Pontbrug

ZAANDAM – Om de bediening van de William Pontbrug op een veilige en verantwoorde wijze plaats te laten vinden, wordt de brug aangepast zodat deze op afstand bediend wordt vanaf de Centrale Post op het Havenkantoor.

In september 2017 werd er een integrale veiligheidsscan uitgevoerd. Daaruit bleek dat voetgangers en fietsers die stilstaan op de William Pontbrug niet in alle gevallen worden opgemerkt door de detectieapparatuur. Daarom is toen uit veiligheidsoverwegingen besloten over te gaan van automatische op handbediening.

Er is een onderzoek uitgevoerd naar alternatieve detectieapparatuur. Omdat – zo bleek uit het onderzoek – de beschikbare technieken onvoldoende veiligheid bieden om de brug automatisch te laten functioneren is door het college van B&W besloten de brug te bedienen vanuit het Havenkantoor in Zaandam.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.