Herfstdinsdag op komst: veel wind en neerslag

Vanavond aantrekkende wind, morgen stormachtig

Komende nacht lijkt volgens de weermodellen de wind al aan te trekken. Direct na middernacht lijkt er volgens de meest recente berekeningen al een windkracht 7 te staan in de Nederlandse kustgebieden.

De hele dag zal het in de kustgebieden wat onstuimig blijven, zeker als richting de tweede helft van de middag en in de eerste helft van de avond de wind zijn piekmoment lijkt te beleven, met gemiddeld windkracht 6 tot 8.

Landinwaarts lijkt een en ander wat meer mee te vallen, maar windkracht 5 en lokaal 6 is daar ook niet uit te sluiten.

Sommige modellen gaan wat betreft windstoten voor zo’n 90 tot 100 kilometer per uur. Waarschijnlijker is om 80 tot 90 aan te houden, maar we hebben bij de storm van afgelopen januari gezien dat slechts één model de enorme piekwindstoten er goed in had zitten. Dat onderschatten was één van de redenen waarom de storm wat zwaarder leek te zijn dan verwacht, dus ook deze windstoten kunnen we niet onderschatten, zeker omdat ze in meerdere modellen terugkomen.

De windstoten zullen met name het heftigst zijn in de kustgebieden, maar toch zijn ze landinwaarts wederom niet uit te sluiten. Tot 70-80 kilometer per uur is zeker mogelijk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.