POV wil snel onderzoek naar mogelijkheden inzetten preventief fouilleren

Inzet preventief fouilleren moet met spoed onderzocht worden

Preventief fouilleren in heel Zaanstad? (foto: Nationale Ombudsman)

ZAANSTAD – Het college van B&W moet nog in de week van 1 november in overleg treden met het openbaar ministerie en met grote spoed onderzoeken hoe preventief fouilleren, het snel aanwijzen van risicogebieden en het zonder aankondiging uitvoeren van acties, in heel Zaanstad kan worden ingezet als middel om het wapenbezit tegen te gaan. Dat vraagt de fractie van de Partij voor Ouderen en Veiligheid in een motie die donderdag 1 november tijdens de gemeenteraad wordt ingediend.

Vechtpartijen, steek en schietpartijen, ramkraken, overvallen, in de motie geeft de POV-fractie een waslijst weer van incidenten, die zich allemaal dit jaar voordeden. “Zaanstad is dit jaar geteisterd door een toename aan vechtpartijen waarbij een wapen wordt getoond”, schrijft de fractie. Het geweld neemt volgens de fractie toe. “In 2017 werd een jongeman in Zaandam doodgestoken op de Savornin Lohmanstraat in Zaandam. Burgemeester Vreeman zette na deze steekpartij het middel ‘preventief fouilleren’ in om wapenbezit tegen te gaan.” De fractie stelt dat het helaas bij een eenmalige actie bleef. “Er is geen voortgang gemaakt met het ontwikkelen van beleid om wapenbezit terug te dringen.” Volgens de POV is daaraan dringend behoefte.

Op 1 november wordt de motie in stemming gebracht.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.