Hennepkwekerij aan Ankersmidplein: woning gesloten

800 hennepplanten aangetroffen

Hennepplantage aan Ankersmidplein

ZAANDAM – Op last van burgemeester Jan Hamming is vandaag een woning aan het Ankersmidplein gesloten. De politie trof in de woning een grote hennepkwekerij aan met bijna 800 planten. Er was al zeker vijf keer geoogst. De sluiting van de woning is voor drie maanden.

Sinds enige tijd heeft de gemeente het sluitingsbeleid aangescherpt in de strijd tegen drugscriminaliteit. Niet alleen bedrijfspanden, maar ook woningen waarin harddrugs of wietplantages worden aangetroffen worden tijdelijk gesloten.

De gemeente stelt dat hennepplantages overlast en brandgevaar opleveren. Vaak wordt er illegaal elektriciteit afgetapt. Het is niet bekend of dat ook in dit geval aan de orde was.

Met de tijdelijke sluiting wil de gemeente bovendien de aanloop van druggebruikers en criminelen stoppen. De sluiting wordt kenbaar gemaakt met affiches met daarop informatie waarom tot sluiting is besloten.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.