De Telegraaf: Video gelekt van drugsfeest in bajes Zaanstad

Justitieel Complex Zaanstad

ZAANSTAD – De Telegraaf publiceerde vanmiddag een video waarin te zien is hoe gedetineerden in de groepscellen van het Justitieel Complex feest vieren. De video is gemaakt met naar binnen gesmokkelde smartphones. Volgens de krant blijkt uit de video verder dat de gedetineerden zich te goed doen aan drugs en mogelijk sterke drank.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid zegt in een reactie het onacceptabel te vinden. Naar aanleiding van de video is een zoekactie gestart naar telefoons en drugs door het intern bijstandsteam. Bovendien worden gevangenen die in beeld te zien zijn gestraft. Verder wordt onderzocht hoe het kon gebeuren.

De Telegraaf gaat vrijdag dieper op de zaak in. Het filmpje is hier te zien: De Telegraaf: Drugsfeest in gevangenis Zaanstad

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.