Goodie-Truck in Zaandam voert actie voor NL Schoon

'Flesjes in de Bak' wil mensen bewuster maken van plastic zwerfafval

Goodie-Truck in Zaandam

VIDEO|ZAANDAM – Vanmiddag stond op de hoek Gedempte Gracht / Rustenburg de Goodie-Truck. Het ging om een bewustwordingsactie om mensen meer verantwoordelijk te maken voor het schoonhouden van de eigen wijk. De actie vindt plaats in het kader van Nederland Schoon.

Zwerfafval is een flink probleem in de stad. Vaak wordt plastic afval gewoon op straat gemikt. Er wordt ook veel actie ondernomen om het probleem te tackelen. De campagne ‘Flesjes in de Bak’ is zo’n actie. Op de website www.schoonopdekaart.nl stelt de organisatie dat in Zaandam al zo’n 70 plekken zijn aangepakt. Met speciale bakken en opschoonacties gaan bewoners, bedrijven, scholen en verenigingen zelf de komende tijd plastic flesjes te lijf. Zo zijn op diverse plaatsen in de stad de opvallende oranje afvalbakken al te vinden.

De organisatie hoopt natuurlijk dat inwoners de bakken ook gaan gebruiken en dat ze plastic flesjes in de bak gooien, ook als ze niet perse van jezelf zijn. Zo kan iets worden gedaan aan het rondzwerven van plastic flesjes en kunnen ze gerecycled worden.

In de campagne ‘Flesjes in de Bak’ krijgen op dit moment vooral kleine plastic flesjes extra aandacht. Het doel is om in 2020 zo’n 70 tot 90 procent minder flesjes terug te vinden in het zwerfafval.

Mensen die flesjes in een bak bij de Goodie-Truck gooien krijgen een cadeaukaart van het promotieteam en daarmee ontvang je een verrassingsbox.

De Goodie-Truck staat nog op de woensdagen 10, 17 en 24 ooktober op diverse plekken van 12.00 tot 16.00 uur en op de zaterdagen 6, 13 en 20 oktober van 11.00 tot 16.00 uur.

Filmpje

RadioTV Zaanstreek maakte een korte reportage van de promotie van ‘Flesjes in de Bak’ in Zaandam.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.