A8 afgesloten wegens herstel lek Coenbrug

De A8 is vrijdag 5 oktober vanaf negen uur ’s avonds tot zondag 7 oktober zeven uur ’s morgens afgesloten tussen de N246 en knooppunt Zaandam.

Rijkswaterstaat vervangt morgen een overgang tussen het stalen deel van de brug en het betonnen deel. De bedoeling is om de lekkage bij bloemenwinkel te verhelpen.

De lekkende goot van de brug loopt boven de winkel en geeft behoorlijk wat overlast. Als het regent vloet het water via pijlers van de brug in de koelcel van de bloemen. Boven in het kantoortje hebben ze de wandbekleding met elektra voor de zekerheid maar losgehaald, want ook daar wordt het nat.

Een reactie op de naderende werkzaamheden willen ze bij de bloemenwinkel nog niet geven. Eerst moeten de de werkzaamheden af zijn, vindt winkeleigenaar:

Bij de bloemenzaak kampen ze met meer problemen van het viaduct. Af en toe vallen betonnen brokstukken naar beneden. De eigenaren vrezen dat er op een dag gewonden gaan vallen. Ze hebben al veel contact over deze problemen gehad, maar tot nu toe is niets opgelost.

Omleidingen

Rijkswaterstaat  heeft omleidingen bedacht die tijdens de wegafsluiting gelden. Verkeer richting Amsterdam wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de N203, de N246, de N244 (De Rijp) en de A7. Verkeer op de N203 vanuit Krommenie en verkeer vanuit Zaandijk wordt omgeleid via de N515 (Haaldersbroek) en de A7. Op de A9 en de N203 bij Castricum wordt het verkeer richting Amsterdam verwezen over de A9. De extra reistijd kan – afhankelijk van de omleidingsroute – oplopen tot twintig minuten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.