‘Aanbesteding Sociale Wijkteams deed Zaanstad goed’

SMD, Dock en Incluzio kunnen aan de slag

De Sociale Wijkteams in Zaanstad (bron: gemeente Zaanstad)

ZAANSTAD – Gemeente Zaanstad handelde juist bij de aanbesteding van de Sociale Wijkteams. De rechter stelde de gemeente in het gelijk na enkele korte gedingen die een aantal partijen hadden aangespannen. Met de uitspraak van de rechter is de aanbestedingsprocedure inclusief de gunning voor de periode 2019 t/m 2026 nu afgerond. De aanbieders SMD, Dock en Incluzio kunnen vanaf 1 januari volgens de nieuwe indeling van de Sociale Wijkteams aan de slag. Tegen de uitspraak van de rechter kunnen de aanbieders die eerder een kort geding aanspanden nog bezwaar aantekenen. Ze hebben daarvoor vier weken de tijd.

Wethouder Zorg Natasja Groothuismink: ‘Het is voor alle partijen fijn dat er nu duidelijkheid is. De uitspraak van de rechter betekent dat we in de Sociale Wijkteams afscheid nemen van een aantal partners met wie we een aantal jaar intensief en prettig hebben samengewerkt. We begrijpen dat dit een grote teleurstelling voor hen is. Ik wil hen danken voor de goede samenwerking, op andere terreinen blijven we uiteraard met deze partijen samen optrekken. Tegelijk kijk ik ook uit naar de samenwerking met de nieuwe partners. Er ligt een belangrijke opgave voor ons gezamenlijk: goede zorg voor onze inwoners,’ zegt wethouder Zorg Natasja Groothuismink in een eerste reactie op de uitspraak

Per 1 januari 2019 lopen de contracten van de gemeente met de huidige contractpartners van de Sociale Wijkteams af. Er zijn goede afspraken gemaakt over de continuïteit van de dienstverlening en de werkgelegenheid van de medewerkers. De gemeente gaat nu samen met de aanbieders zorgen voor een zorgvuldige overgang. ‘Zo zorgen we ervoor dat nu en na de overgang van de aanbieders de dienstverlening in de wijk is gewaarborgd’, aldus de wethouder. Inwoners kunnen ook na 1 januari terecht op de huidige elf locaties van de Sociale Wijkteams.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.