PvdA en DENK stellen aanvullende vragen over vierdaagse schoolweek

ZAANSTAD – De fracties van PvdA en DENK Zaanstad willen van het college van B&W weten of men de invoering van een vierdaagse schoolweek wenselijk acht. De vragen volgen na berichtgeving in het NHD, waarin de scholenkoepels Zaan Primair en Agora stellen geen andere oplossing te hebben voor het lerarentekort op de scholen.

Zo zijn de fracties benieuwd of de scholenkoepels ook proberen te voorkomen dat er onderwijstijd verloren gaat. De CAO biedt “…de ruimte dat leerkrachten meer lesgeven op een dag, maakt dit onderdeel uit van het plan van de besturen?” De fracties stellen dat het in het belang van de scholieren is dat er zoveel mogelijk onderwijstijd blijft. Bij een vierdaagse schoolweek kunnen de schooldagen langer worden.

PvdA en DENK Zaanstad stellen dat een lokale aanpak om het lerarentekort terug te dringen nu noodzakelijk en urgent is. De fracties stellen dat Zaanstad ten opzichte van Amsterdam op achterstand is geraakt en wil weten of B&W die mening delen. Maar vooral, wat de actie nu wordt van het college. “Heeft u contact gelegd met collega wethouders uit andere gemeenten hierover?”

Omdat de partijen bang zijn dat de situatie escaleert willen ze zo snel mogelijk een plan ontvangen om het lerarentekort tegen te gaan. De gemeente moet hierbij een actieve rol spelen vinden PvdA en DENK Zaanstad.

Acht maanden geleden had Nico Persoon, directeur van Zaan Primair, al de noodklok geluid. Naar aanleiding van een recent wethoudersmemo aan de gemeenteraad over de problemen, gaf hij aan graag verder met de wethouder te willen praten. Nu het probleem dreigt te escaleren willen PvdA en Denk Zaanstad weten wat het college de afgelopen 8 maanden heeft gedaan om het probleem aan te pakken. Waren B&W bijvoorbeeld al op de hoogte van de invoering van een vierdaagse schoolweek, nog voordat de media daar lucht van kregen?

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.