Aanval op Facebook treft 50 miljoen gebruikers

Een computeraanval op Facebook heeft gevolgen gehad voor 50 miljoen gebruikers. Het bedrijf maakte vandaag bekend dat ze het probleem deze week heeft ontdekt. Via een zwakte in de programmeercode van Facebook konden hackers de accounts van de gebruikers overnemen.

Het is nog niet duidelijk wie er achter de aanval zit en hoe groot de omvang precies is geweest. Ook weet Facebook niet of de daders echt gegevens van mensen in handen hebben gekregen. In een verklaring op de website staat dat het onderzoek nog maar in de beginfase zit.

In een telefonisch gesprek met journalisten heeft het bedrijf gezegd dat de kwaadwillenden geen privéberichten hebben gelezen.

‘Weergeven als’

De fout zat in de functie ‘weergeven als’. Hiermee kunnen gebruikers zien hoe hun profiel eruit ziet voor anderen. Facebook zegt het probleem te hebben opgelost en heeft de autoriteiten op de hoogte gebracht.

Onderzoek justitie

De minister van Justitie van Californië, de staat waar het hoofdkantoor van Facebook is gevestigd, laat via Twitter weten dat hij deze hack grondig gaat uitzoeken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.