Politiek maakt zich zorgen over lerarentekort in Zaanstad

ZAANSTAD – Scholen in Zaanstad moeten door het lerarentekort noodgedwongen bij zieke docenten een vierdaagse schoolweek invoeren. Volgens de schoolbesturen en de gemeente is er nog geen zicht op een andere oplossing, en dat baart ook de landelijke politiek veel zorgen.

“Mocht een docent uitvallen, dan zullen de andere leraren zijn of haar taken moeten overnemen”, laat Niko Persoon weten. Hij is bestuurslid van Zaan Primair.”

De overkoepelende schoolbesturen verwachten dat de maatregel dit najaar al ingaat. “Dat is zorgelijk”, aldus VVD-kamerlid Dilan Yeşilgöz-Zegerius. Volgens haar zijn er extra middelen uitgetrokken om de Zaanse scholen te ondersteunen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.