Goedemorgen! Zaanstad: Dit moet je weten

Noordzeekanaal gezien door cameralens Dre Prijs

Provincie onderzoekt luchtkwaliteit Noordzeekanaalgebied

ZAANDAM – Gemiddeld ademen we per dag zo’n 10.000 liter lucht in. Helaas is de lucht die je in Nederland inademt niet overal even schoon.

De provincie vindt het van groot belang dat de lucht zo schoon mogelijk is. Daarom is er een onderzoek gestart in het Noordzeekanaalgebied waarbij gemeten wordt hoe zuiver de lucht is die we inademen. NH Nieuws volgt GGD-onderzoeker Dave de Jong.

Wormerveerder met openstaande celstraf aangehouden

Een 32-jarige man uit Wormerveer is woensdagmiddag aangehouden omdat hij nog een celstraf van 163 dagen open heeft staan.

De man had deze straf gekregen voor het plegen van meerder diefstallen. Hij is ingesloten in het cellencomplex, meldt de politie.

De deels ingestorte parkeergarage aan Plein 13 in Wormerveer bleef in ieder geval gisteren nog dicht. Dat geldt ook voor de Dekamarkt.

Eerst moet een tijdelijk herstelplan worden gemaakt en uitgevoerd om de veiligheid van de constructie te garanderen. Dat zijn de bevindingen van de inspectie die de gemeente vanochtend heeft uitgevoerd.

De auto’s die nog in de parkeergarage staan, kunnen dus nog niet weggehaald worden. Er wordt gekeken naar een oplossing, maar de veiligheid staat voorop. Mensen die hun auto in de garage hebben staan en nog geen contact met de gemeente hebben gehad, wordt gevraagd het Klantcontactcentrum van de gemeente te bellen: 14 075. Zij kunnen daar hun kenteken en contactgegevens doorgeven. Er wordt dan direct contact met hen opgenomen zodra er meer bekend is.

Herfststorm op komst: Veel regen en mogelijk windkracht 9

ZAANDAM – Na een heerlijke nazomerweek komt de herfst er nu toch aan. Te beginnen dit weekend: er komt zelfs een storm aan.

In de loop van zondag en maandag komt er flink veel regen aan en gaat het hard waaien: “windkracht acht of negen is mogelijk, zeker aan zee”.

Dat gaat gepaard met windstoten van 70 tot 100 kilometer per uur. Dit onstuimige weer is een gevolg van depressies boven de oceanen, waaronder de orkaan Florence, die in de Verenigde Staten voor erg veel schade zorgde.

De herfststorm valt tegelijk met de Dam tot Damloop, dus lopers doen er goed aan voorbereid te zijn op herfstige omstandigheden.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.