Mensensmokkel in Zaandam?

Een persoon aangehouden in loods Achtersluispolder

ZAANDAM – Vrijdag in in verband met een strafrechtelijk onderzoek naar mensensmokkel een man (53) aangehouden. Burgemeester Jan Hamming heeft een loods aan de Sluispolderweg in Zaandam voor drie  maanden gesloten. Dat melden Het Parool en het NHD vandaag.

In de loods werden twaalf slaapplekken gevonden, die mogelijk werden gebruikt om illegalen in onder te brengen. De loods is doorzocht door de Inspectie SZW (vroegere arbeidsinspectie). Er werden twee illegalen uit Oekraïne aangetroffen. Bij de zoekactie werd een politiehond ingezet.

De loods, die als woon- en werkruimte was ingericht, werd goed geventileerd en er waren vluchtwegen. In de zomer werd het onderzoek gestart toen vastgesteld werd dat vanuit de loods mensen naar bouwlocaties werden gebracht.

Burgemeester Jan Hamming omschrijft de misstanden als ‘van de ergste soort’. Daarom is de loods nu drie maanden dicht.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.