Bewoners zijn tegen herinrichting groenstrook Westerwindpad

We worden niet serieus genomen

Bewoners Westerwatering tegen herinrichting groenstrook langs Westerwindpad

ZAANDAM – De bewoners in Westerwatering die langs het Westerwindpad wonen maken opnieuw duidelijk in een schrijven aan de gemeenteraad van Zaanstad dat zij tegen een herinrichting van de groenstrook langs het Westerwindpad zijn. De buurt wil in gesprek met de gemeenteraad om de standpunten nog eens duidelijk te maken. Onlangs werd een petitie aangeboden, die door een zeer grote meerderheid van de 300 bewoners werd ondertekend. De initiatiefgroep wijst bovendien naar een overleg met de wijkwethouder en de wijkmanager. Daarin werd gesteld dat als bewoners geen behoefte hebben aan een herinrichting er ook een nuloptie is. Dan zou er niets gebeuren. Maar het ingenieursbureau organiseert nu een derde bewonersvergadering waarop het een bijgesteld Voorlopig Ontwerp wordt toegelicht. Dit zet kwaad bloed bij de initiatiefgroep. Bewoners voelen zich niet serieus genomen.

In de eerste twee bewonersvergadering werd al meteen duidelijk dat bewoners aan de rand van Westerwatering een herinrichting van ‘hun groenstrook’ absoluut niet zien zitten. Op 16 juli 2018 overhandigde de initiatiefgroep een petitie aan wethouder Slegers. Uit de petitie blijkt dat ruim 90% van de bewoners de strook willen laten zoals hij is. Zij zijn in de veronderstelling dat het massale verzet voldoende aanleiding is voor de wethouder om uit te gaan van de nuloptie: alles blijft bij het oude.  In dit verband wijst de initiatiefgroep van de bewoners ook naar uitspraken die de projectleider de heer Van Jaarsveld deed tijdens de tweede bewonersvergadering: “…dat de plannen niet doorgaan als de meerderheid het niet wil.” Voldoende informatie voor de bewoners om te concluderen dat de planontwikkeling werd gestopt.

Woensdag 19 september wordt ‘…tot grote verbazing van een ieder…’ de derde bewonersavond georganiseerd. De planontwikkeling lijkt dus tegen alle eerdere beweringen in gewoon door te gaan. “Klinklare beloften over een aangeboden nuloptie worden dus niet nagekomen.” De initiatiefgroep stelt dat bewoners niet actief zijn uitgenodigd voor de bijeenkomst. De bijeenkomst wordt buiten de wijk gehouden. “Deze handelswijze past in de belabberde communicatiestrategie die tot nu toe in dit dossier gevolgd is”, schrijft de initiatiefgroep aan de wethouder.

Omdat de bewoners niet geconfronteerd willen worden met ‘doordramgedrag’ met bijgestelde plannen. Bewoners begrijpen niet ‘…waarom de externe projectleider steeds maar weer probeert plannen er door te drukken die de bewoners niet willen. Wat is hier aan de hand?” De gemeenteraad moet luisteren naar de meerderheid van de betrokken bewoners en het project stoppen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.