Nieuw wapen voor de gemeente Zaanstad in strijd tegen drugscriminaliteit

ZAANSTAD – De gemeente Zaanstad gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. Hiermee hoopt de gemeente een nieuw wapen in de strijd tegen drugs te hebben.

Vandaag tekende burgemeester  Jan Hamming het samenwerkingsverdrag met de telefoonlijn in een voormalig drugspand. Zaanstad is niet de eerste die de samenwerking met de tiplijn aangaat. Al ongeveer dertig gemeenten doen hetzelfde.

De burgemeester heeft de illegale hennepteelt sinds zijn aanstelling de oorlog verklaard. En dat lijkt te werken, want er zijn nu al 28 plantages opgerold tegen 21 vorig jaar rond dezelfde tijd. Wel zegt Hamming geschrokken te zijn van de hoeveelheid criminaliteit in zijn gemeente.

Ondanks de goede intenties heeft de burgemeester nog een zeer lange weg te gaan. Zo is er het vermoeden dat er nog veel meer plantages in de stad zijn.

Het beleid neemt Hamming mee uit Noord-Brabant waar veel meer hennep wordt verbouwd dan in Noord-Holland. Toch vindt de burgemeester het hard nodig dat er in Zaanstad hard wordt opgetreden. Zo is er volgens Hamming vaak kans op brandgevaar bij een hennepplantage.

2 Comments

    • Er is maar 1 oplossing omtrent overlast door dealers, meer coffeeshops, en maar 1 oplossing omtrent de wietteelt, volledige legalisatie want dan hoeft er geen stroom meer gejat te worden en de schatkist wordt gespekt

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.