Vier wijken krijgen nieuwe manier van afval inzamelen

Ondergrondse afvalinzameling (foto: D&D Mediaproducties)

ZAANSTAD – In de wijken Wormerveer Noord, Wormerveer Zuid, Westerkoog en ‘t Kalf wordt binnenkort een nieuwe manier van afval inzamelen ingevoerd. De voorbereidingen hiervoor beginnen met informatiebijeenkomsten in september en oktober. Bewoners worden uitgenodigd.

Ieder inwoner in Zaanstad krijgt de komende twee jaar te maken met de nieuwe manier van afval inzamelen. De gemeente maakt het scheiden van afval in de nieuwe opzet eenvoudiger. In de wijken worden ondergrondse containers geplaatst en/of bestaande ondergrondse containers worden omgebouwd. Zaanstad maakt een plan voor de plekken waar nieuwe ondergrondse containers komen te staan. Als die plannen klaar zijn worden bewoners uitgenodigd voor een bijeenkomst, zodat zij kunnen zien waar de containers geplaatst worden. Tijdens de bijeenkomsten kunnen suggesties voor betere plekken worden gedaan.

Bijeenkomsten

Voor de wijk Wormerveer Noord kunnen bewoners zich op donderdag 13 september (16.00 – 20.00 uur) laten informeren in Buurtcentrum de Lorzie, Marktplein 3, Wormerveer. Voor de wijk Wormerveer Zuid is gekozen voor maandag 17 september (16.00 – 20.00 uur) in Evean Acht Staten, Warmoesstraat 48, Wormerveer. Westerkoog is aan de beurt op maandag 4 oktober (16.00 – 18.00 uur) in Buurthuis de Vuister (Molenwerf 44, Koog aan de Zaan) en op donderdag 4 oktober (18.00 – 20.00 uur) in basisschool de Golfbreker (Papiermolen 18, Koog aan de Zaan).

Voor het Noordelijk deel van Westerwatering is er op maandag 8 oktober van 16.00 – 18.00 uur en donderdag 11 oktober van 18.00 – 20.00 uur in Evean Goed Wonen (Elsbroekplantsoen 1, Zaandam) een informatiebijeenkomst.

Bewoners van wijk ‘t Kalf kunnen zich laten informeren op maandag 15 oktober (16.00 – 18.00 uur) in de Bovenkruier, Drielse Wetering 489, Zaandam en op donderdag 18 oktober (18.00 – 20.00 uur) in OBS De Jagersplas, Brasermermeer 23b, Zaandam.

Meer informatie

Voor meer informatie: afvalscheiden.zaanstad.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.