Woensdag 20 juni uitslagenavond Referendum in stadhuis

ZAANSTAD – Woensdag 20 juni mogen alle kiesgerechtigde inwoners van Zaanstad hun stem uitbrengen over de vraag: ‘Bent u voor of tegen het raadsbesluit om het Cultuurcluster te realiseren?’. De voorlopige uitslag van het referendum wordt ‘s avonds bekend gemaakt tijdens een openbare bijeenkomst in het stadhuis. De pers is daarbij van harte welkom.

Iedereen die geïnteresseerd is, is vanaf 21.30 uur welkom in de foyer het stadhuis.

De initiatiefnemers van de campagneactiviteiten zijn persoonlijk uitgenodigd voor de uitslagavond. Na het openingswoord van burgemeester Hamming zullen twee jonge bands de avond feestelijk aankleden met optredens. Om 23 uur zal de burgemeester de voorlopige uitslag bekend maken

Vaststelling uitslag

De definitieve uitslag van het referendum wordt op vrijdag 22 juni om 10.00 uur vastgesteld door het Centraal Stembureau..

Bespreking gemeenteraad

Maandag 25 juni bespreekt de gemeenteraad de uitslag van het referendum en volgt de stemming over het raadsbesluit.

Stemmen

Zoals gebruikelijk gaan vanaf 7.30 uur de stembureaus open en er kan tot 21.00 uur gestemd worden. Er zijn voor deze verkiezingen zestig stembureaus open, dat zijn er iets minder dan bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.