Opnieuw woningen gesloten na vondst hennepplantages

Drugswoningen in Zaandijk en Zaandam gesloten

ZAANSTAD – Een flatwoning in Zaandijk en een rijtjeswoning in Zaandam zijn vrijdag gesloten op last van burgemeester Hamming. In beide woningen zijn hennepplantages aangetroffen.

In de woning Triangelhof in Zaandijk was een kweekruimte ingericht met bijna vijftig planten, in de woning in de Reigerstraat in Zaandam trof de politie een kwekerij met tachtig planten aan. Ook was er sprake van stroomdiefstal. Beide woningen worden voor drie maanden gesloten.

Zaanstad heeft het sluitingsbeleid aangescherpt in de strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit. Naast bedrijfspanden worden ook woningen waarin harddrugs of wietplantages worden aangetroffen tijdelijk gesloten. Hennepplantages zorgen niet alleen voor overlast in de buurt, maar ook voor brandgevaar, omdat er vaak illegaal elektriciteit wordt afgetapt.

De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast en brandgevaar, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen. De sluiting wordt dan ook steeds nadrukkelijk naar buiten gebracht. Op woningen die gesloten worden, komt een poster die de reden van de sluiting aangeeft en informatie geeft waar mensen meldingen kunnen doen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*