Invalide man moet mogelijk terug naar tehuis door illegale aanbouw

Aannemer vergat vergunning aan te vragen

VIDEO NH Nieuws|KOOG AAN DE ZAAN – Het echtpaar Van Duren Watak moet waarschijnlijk een aanbouw tussen de schuur en de woonkamer slopen. De aanbouw werd gerealiseerd om de invalide Max van de slaapkamer naar de woonkamer te vervoeren. Omdat de aannemer de bouwvergunning vergat aan te vragen, is het bouwsel nu illegaal. Misschien moet Max nu terug naar het tehuis, zegt zijn vrouw tegen NH Nieuws (zie video hieronder).

Op 79-jarige leeftijd werd Max van Duren Watak getroffen door een herseninfarct. Hij raakte hierdoor verlamd en is aangewezen op een rolstoel. Thuis wonen ging niet meer, maar de opname in een verzorgingshuis pakte voor Max ook niet goed uit. Hij miste zijn woning.

Zijn vrouw besloot daarop tot een verbouwing waarna Max beneden kon slapen. De verbouwing werd overgelaten aan de aannemer, maar die vergat een vergunning voor de verbouwing aan te vragen. Buren maakten bezwaar tegen de aanbouw en werden in het gelijk gesteld. Zaanstad heeft nog geprobeerd te bemiddelen, maar volgt intussen de regels, schrijft NH  Nieuws. Wel wordt nog onderzocht of de aanbouw kan blijven zo lang deze nodig is.

Petitie

De dochter van het echtpaar is een petitie gestart om ervoor te zorgen dat Max tot zijn door thuis kan blijven wonen.

Videoreportage NH Nieuws

Hieronder kunt een reportage zien van mediapartner NH Nieuws (gemaakt door Mischa Korzec):

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.