Goedemorgen! Zaanstad: Dit moet je weten

De Zaanweg wordt dertigkilometergebied

zodat het oversteken naar de  terrassen aan het water in wormerveer veiliger is.

De gemeente wil ondernemers aan de Zaanweg in wormerveer de  gelegenheid geven een terras aan het water te maken. Terrassen aan de Zaan verhogen de kwaliteit van het gebied, vindt  gemeente Zaanstad. Daarom is eind vorig jaar al besloten dat als proef voor twee jaar mogelijk te maken.

Een voorwaarde daarbij is wel dat oversteken veilig moet zijn. Daarom wordt de Zaanweg tussen de Stationsstraat en de Marktstraat ingericht als dertigkilometergebied. Dat gebeurt deze maand.

Politieagente gebeten door 17-jarige drugsgebruiker

ZAANDAM – De aanhouding van een 17-jarige jongen in Zaandam is flink uit de hand gelopen. Agenten wilden hem vanwege verontrustend gedrag meenemen naar een psychiater, maar dat ging niet makelijk. De jongen ging vol in het verzet en beet één van de aanwezige agenten, waardoor zij voor behandeling naar het ziekenhuis moest.

Agenten kwamen de 17-jarige jongen afgelopen vrijdag op het spoor, toen hij met een mes achter een meisje aangelopen zou zijn. Toegesnelde agenten wisten hem te controleren, maar het slachtoffer bleek geen aangifte te willen doen. “We besloten de mogelijke verdachte thuis te brengen en een gesprek te voeren met de ouders”, aldus de politie.

Bijten en trappen
Maar eenmaal bij het huis van de Jongen loopt het gesprek uit de hand. Omdat de jongen dreigt zichzelf wat aan te doen, besluit de politie hem mee te nemen naar het bureau om hem te laten beoordelen door een psychiater.

Daar is de verdachte het echter niet mee eens. Hij bijt een van de agenten en trapt tegen een ander. Ook zijn moeder bemoeit zich met incident en keert zich tegen de politie. De jongen wordt uiteindelijk overgebracht naar bureau Zaandijk, terwijl de agente voor een behandeling naar het Zaans Medisch Centrum gaat. “Zij zal nog een tijdje antibiotica moeten slikken.”

De jongen bleek onder invloed te zijn van drugs en zal zich later voor een kinderrechter moeten verantwoorden.

Zaanstad mag eigen camerabeelden niet gebruiken om boetes uit te delen

ZAANDAM – De gemeente Zaanstad is door het Openbaar Ministerie (OM) op de vingers getikt vanwege de intentie om boetes uit te delen aan de hand van camerabeelden. Camera’s legden bestuurders van gemotoriseerde voertuigen vast die tussen 12.00 en 18.00 uur door het centrum van zaandam reden. Iets wat sinds een jaar niet toegestaan is.

De gemeente laat weten in een persbericht dat er vanwege de correctie vanuit het OM nu voor wordt gekozen alleen mensen te beboeten die op heterdaad zijn betrapt. Dat is inmiddels ook al 35 keer gebeurd.

Het centrum wordt sinds een jaar op bepaalde tijden afgezet met pollers (beweegbare palen, red.). De pollers werden een jaar geleden geplaatst om te zorgen voor een autoluw centrum.

Verkeerslawaai
De gemeente geeft aan dat er sinds die tijd 75 procent minder voertuigen door het gebied rijden, het fietsklimaat flink is verbeterd en er minder verkeerslawaai wordt ervaren.

Wel zouden voertuigen die wachten tot de pollers naar beneden gaan, zorgen voor hinder bij de bussen van Connexxion. Ook komt vrachtverkeer soms vast te zitten in het gebied. Dit zouden echter uitzonderingen zijn.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.