Kans op coalitie met GroenLinks en POV niet verkeken

GroenLinks en POV willen verhelderend praten met elkaar

Coalitievorming in Zaanstad (compilatie: Jeroen Cohen)

ZAANSTAD – Er is toch een kans op een coalitie waar zowel GroenLinks als Partij voor Ouderen en Veiligheid (POV) deel van uitmaken. Paul Laport van GroenLinks is bereid tot een gesprek met de POV. Afgelopen vrijdag benadrukte GroenLinks nog de verschillen tussen beide clubs een reden voor Laport om een voorbehoud te maken ten aanzien van de POV.

Laport was ook van mening dat de coalitie te rechts werd, nadat de VVD er voor koos om de Zaanse politieke vereniging ROSA buiten de formatie van een coalitie te plaatsen en te kiezen voor de POV.

Voor GroenLinks is opname van ROSA geen halszaak. Dat schrijft het NHD maandagochtend. Het gesprek met de VVD zou ‘goed, prettig en cosntructief’ zijn geweest. Bij GroenLinks is er bereidheid tot vervolggesprekken met VVD en POV. Laport sluit niet uit dat GroenLinks uiteindelijk alsnog in de coalitie stapt, zegt hij tegen het NHD.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.