Partij voor Ouderen en Veiligheid staat open voor verhelderend gesprek met GroenLinks

POV verbaasd over houding GroenLinks

ZAANDAM – “De Partij voor de Ouderen en Veiligheid betreurt het dat in de gesprekken van de afgelopen periode de twijfel van GroenLinks (red. ten aanzien van de POV) niet is weggenomen”, schrijven Harrie van der Laan en Jaap Keijser in een persbericht dat vandaag uitging. De POV heeft de VVD duidelijk gemaakt open te staan voor een verhelderend gesprek met GroenLinks om de verschillen weg te nemen en constructief gesprekken te starten.

Eerder deze week stapte GroenLinks uit de onderhandelingen over de vorming van een nieuwe coalitie. De partij maakte ene voorbehoud bij het voeren van gesprekken met de POV, omdat er grote verschillen waren op de inhoud en in de stijl van politiek bedrijven.

De Partij voor Ouderen en Veiligheid schrijft dat het advies van de verkenners (Arjen Gerritsen en Petra Boom) tot de conclusie heeft geleid dat de POV “een duidelijk omlijnd beeld geeft van hoe zij zich wil opstellen in de formatiefase met de intentie te komen tot een stabiel bestuur dat verantwoordelijkheid draagt voor de komende vier jaar.”

Dat was aanleiding voor de VVD om POV, PvdA, D66, GroenLinks en CDA uit te nodigen om op zaterdag 21 april met elkaar verder in gesprek te gaan. De POV heeft in aangegeven bereid te zijn snelheid te maken in de voorbereiding van een collegeakkoord, schrijven Van der Laan en Keijser.

GroenLinks haakte echter af en daarmee is de formatie van een nieuwe coalitie terug bij af. “Het heeft ons verbaasd dat GroenLinks haar voorbehoud niet eerder bij de verkenners op tafel heeft gelegd.”

Hoe het nu verder moet is nog de vraag. Of Gerard Ram (VVD Zaanstad) het aanbod van de POV zal aannemen om GroenLinks uit te nodigen voor een verhelderend gesprek met de POV. En als dat al gebeurt, of GroenLinks zo’n gesprek dan zal aangaan.