Hannie Schaftschool bezoekt Eerebegraafplaats Bloemendaal

Hannie Schaftschool bezoekt Eerebegraafplaats Bloemendaal

VIDEO|ZAANDAM/OVERVEEN – Het is inmiddels een traditie dat de Hannie Schaftschool uit Zaandam de Eerebegraafplaats Bloemendaal in Overveen bezoekt. Meestal om het jaar, maar inmiddels gebeurt het al jaren. Op deze  bijzondere begraafplaats liggen honderden verzetsstrijders begraven. De enige vrouw onder hen is Hannie Schaft.

De scholieren werden ontvangen door de Stichting Nationale Herdenking Bloemendaal die een rondleiding over de begraafplaats organiseerde. De Hannie Schaftschool besteedt veel aandacht aan de Tweede Wereldoorlog. Naast lessen gebeurt het ook door aanwezig te zijn bij de Hannie Schaftherdenking op 8 maart bij het oorlogsmonument ter nagedachtenis aan Hannie Schaft en Jan Bonekamp (aan de Westzijde). Dit monument is door de school geadopteerd.

Foto’s Lammert Melk

Fotograaf Lammert Melk was met Radio & TV Zaanstreek mee en maakte de volgende fotoreportage.